InloggenZet cadeaus op jouw verlanglijstje uit jouw favoriete webshop

Hoe werkt WeGive?

Algemeen

Wat is WeGive.nl?
Hoe werkt WeGive?
Is WeGive helemaal gratis?
Hoe kan ik registreren?
Hoe werkt de Facebook koppeling?
Verkoopt WeGive zelf producten?

Alles over lijstjes en wensen

Welke soorten verlanglijstjes kan ik maken?
Is er een limiet aan het aantal verlanglijstjes dat ik kan hebben?
Hoe maak ik een WeGive verlanglijstje?
Hoe kan ik wensen toevoegen aan mijn verlanglijstje?
Hoe kan ik mijn verlanglijstje bewerken?
Hoe kan ik cadeaugegevens bewerken?
Ik krijg niet de juiste afbeelding bij mijn cadeau?
Kan ik handmatig een item toevoegen aan mijn verlanglijstje?
Is mijn privé verlanglijstje zichtbaar voor anderen?
Hoe verplaats ik een item naar een andere verlanglijstje?
Hoe verplaats ik een item op een verlanglijstje?

Delen en vinden van verlanglijsten

Hoe kan ik mijn verlanglijstjes delen?
Hoe vind ik een verlanglijstje?
Als ik mijn verlanglijstje wil delen met vrienden, moeten zij zich dan aanmelden/registreren bij WeGive?

Reserveren en kopen

Kan ik een cadeau reserveren en/of kopen als ik niet geregistreerd ben bij WeGive of als ik geen Facebook account heb?
Wat is het verschil tussen het kopen en reserveren van een cadeau?
Hoe koop ik een geschenk van een verlanglijstje?
Hoe maak ik een reservering ongedaan?

Vrienden

Hoe kan ik zien of iemand een WeGive-verlanglijstje heeft?
Kan ik vrienden attenderen op een leuk cadeau?

 

 

 

Algemeen

Wat is WeGive.nl ?

Eén verlanglijstje voor alle webshops, die je makkelijk kunt delen met familie en vrienden. Helemaal gratis!

WeGive is een gratis online tool om al jouw wensen (en die van anderen) overzichtelijk te bewaren en te delen met familie en vrienden. Op WeGive kun je cadeaus toevoegen uit iedere webshop. Daarnaast is WeGive de ideale website om het perfecte cadeau te vinden voor iedere gelegenheid. WeGive is zelf geen webwinkel, maar zoekt het beste aanbod bij de beste aanbieders.

Maak het jezelf en je vrienden makkelijk! Verzamel het hele jaar door cadeauwensen en maak voor iedere gelegenheid je eigen verlanglijstje. Maak verlanglijstjes voor jezelf, of voor anderen (bijv. je partner of kinderen). Deel de lijst met wie je wilt en krijg wat je wilt. Nooit meer lelijke en/of dubbele cadeaus. Verlanglijsten zijn er voor iedere gelegenheid, van verjaardagen en bruiloften tot een verhuizing, Sinterklaas en zwangerschap. Ideaal voor de verlanglijstjes van kinderen.

Je hoeft niet bang te zijn dat WeGive namens jou berichten plaatst op je Facebook tijdlijn of je Facebook connecties benadert. Je hebt zelf volledige controle over wat je deelt en met wie je deelt.

 

Hoe werkt WeGive ?

Gebruikers van WeGive voegen vanuit iedere webwinkel wensen toe aan verlanglijstjes met behulp van de eenvoudige cadeau scanner. Je deelt verlanglijstjes met vrienden en familie, ook als ze geen WeGive-gebruiker zijn. Zodra een item van je verlanglijstje is gereserveerd, kan de gebruiker direct naar de website van de webwinkelier voor de aankoop. Anderen kunnen zien welke items al gereserveerd zijn, maar voor de maker van de lijstje blijft dit nog geheim.

 

Is WeGive helemaal gratis?

Ja! WeGive is helemaal gratis! Alleen de cadeaus zijn voor eigen (of andermans) rekening ;-)

 

 

Hoe kan ik registreren?

Je gebruikte voorheen de Facebook login en wilt nu liever inloggen met e-mail en wachtwoord, maar wel je verlanglijstjes bewaren?

Registreer je dan als nieuwe gebruiker met het e-mail adres dat gekoppeld is aan je Facebook account. Dan worden automatisch jouw verlanglijstjes gekoppeld aan je nieuwe inloggegevens.

Je bent helemaal nieuw:

Registreer je dan met jouw gewenste e-mailadres en wachtwoord op de registratiepagina of gebruik de Facebook login als je dit fijner vind.
Als je gergistreerd met e-mail adres, kun je op ieder moment jouw Facebook koppelen om op de vrienden pagina een overzicht weer te geven van jouw vrienden die ook een verlanglijstje hebben op WeGive.

 

Hoe werkt de Facebook koppeling?

Aanmelden kan eenvoudig met je e-mail adres en wachtwoord of via de Facebook Login.

Gebruik je de Facebook login, dan zie je op de vrienden pagina een overzicht van de verlanglijstjes van je Facebook vrienden, gesorteerd op verjaardag. Zo kun je snel zien wie er binnenkort jarig is en wat ze graag willen hebben. Handig!

Gebruik je de aanmelding met E-mail adres en wachtwoord, dan kun je in je profiel op ieder moment nog de koppeling maken met je Facebook account.

Als je geen koppeling hebt gemaakt met Facebook, dan kun je op de vrienden pagina nog steeds de openbare lijstjes van jouw vrienden vinden door te zoeken op hun e-mail adres.

Uiteraard is het mogelijk voor mensen zonder Facebook-account om verlanglijstjes te bekijken en om cadeaus te reserveren en te kopen.

Je hoeft niet bang te zijn dat WeGive namens jou iets op Facebook plaatst, of jouw gegevens verkoopt aan andere partijen. De gegevens van jouw vrienden worden alleen gebruikt voor de vriendenpagina op WeGive. Deze data wordt niet opgeslagen of verkocht.

Bekijk in dit filmpje hoe het aanmelden via de Facebook login in zijn werk gaat.

 

Verkoopt WeGive zelf producten?

Nee, WeGive is geen winkel en daarom verkopen wij geen producten. De producten die je op je verlanglijstje zet worden verkocht door internetretailers. Heb je vragen over producten, bestellingen, beschikbaarheid of prijzen, dan kunnen deze rechtstreeks worden toegezonden aan de webwinkel die de items verkoopt.

 back to top

Alles over verlanglijstjes en wensen

Welke soorten verlanglijstjes kan ik maken?

Verlanglijstjes kunnen worden gecreëerd voor elke gelegenheid  en voor elk  evenement. Je kunt ook een privé lijstje maken die je met niemand deelt.

Standaard zijn er de volgende gelegenheden beschikbaar:

Verjaardag, Sinterklaas, Kerst, Huwelijk, Zwangerschap / Baby / Kraamcadeaus, Diploma, Nieuwe woning, Vaderdag, Moederdag.

Maar je kunt natuurlijk ook je eigen gelegenheid verzinnen.

 

Is er een limiet aan het aantal verlanglijstjes dat ik kan hebben?

Er is geen limiet aan het aantal verlanglijstjes dat je kunt hebben, ook is er geen limiet aan het aantal producten op elk verlanglijstje. Je kunt een lijstje voor elk evenement, elke gelegenheid, elk onderwerp, of elke interesse creëren. 

 

Hoe maak ik een WeGive verlanglijst?

Het creëren van een nieuw verlanglijstje is zo gedaan. Nadat je bent ingelogd heb je toegang tot de pagina Mijn verlanglijstjes. Naast je foto en je naam staat de button ‘+ nieuwe lijst’. Als je hierop klikt, kun je direct een nieuw verlanglijstje aanmaken.

Geef je nieuwe verlanglijst een titel, bijvoorbeeld 'Sinterklaas' of 'Verjaardag'. 

Het veld beschrijving kun je gebruiken als uitnodiging om iedereen met wie je de lijst deelt uit te nodigen op je feestje.

Bij datum vul je de datum van je feestje in.

Door het veld ‘thema’ en ‘voor’ in te vullen, kan WeGive je cadeau inspiratie geven.
Als je je eigen lijsten bekijkt, zie je onderaan een aantal cadeau suggesties die overeenkomen met het thema en de persoon voor wie het is.

Je kunt ervoor kiezen om je lijstjes publiek of privé te maken:

Publieke lijsten zijn zichtbaar voor je Facebook connecties op de ‘vrienden pagina’ en voor mensen die je e-mailadres invullen. Deze verlanglijstjes zijn alleen op WeGive te zien.

Privé lijstjes zijn niet zichtbaar voor anderen. Je kunt deze lijsten wel delen door middel van het versturen van een link via WhatsApp, e-mail of Facebook.

Standaard wordt er al een lijst aangemaakt met de Titel ‘Mijn eerste verlanglijst’. Deze kun je aanpassen of verwijderen als je die niet gebruikt.

In dit filmpje laten we je zien hoe je een nieuwe verlanglijst maakt:

 

 

Hoe kan ik wensen toevoegen aan mijn verlanglijstje?

Er zijn 4 manieren om een Wens op je verlanglijstje te zetten: 

 • Vanuit het inspiratieoverzicht op de inspiratie pagina kun je, met de wensstafknop naast het item, cadeaus direct toevoegen aan je verlanglijstje;
 • Als je de Get-it bookmarklet installeert, kun je voortaan met één druk op de knop ieder product vanaf elke website toevoegen;
 • Je kunt ook de URL (weblink) van het product invoeren in de cadeau scanner bovenin de pagina (klik op de wensstaf);
 • Ten slotte kun je ook handmatig wensen toevoegen aan je lijstje, speciaal voor wensen die niet online verkrijgbaar zijn (zoals de zelf gebakken taart van oma of de gebreide sokken van tante Thea).

Meer informatie over de installatie en het gebruik van de bookmarklet vind je hier.

 

Hoe kan ik mijn verlanglijstje (titel , gelegenheid, beschrijvingen, enz.) bewerken?

Om je verlanglijstje te bewerken, ga je naar Mijn verlanglijstjes. Klik op de knop ‘bekijk/bewerk’ naast de lijst die je wilt bewerken. Kies vervolgens ‘bewerk lijst’ om de gegevens zoals, titel, beschrijving, datum en ‘voor’ aan te passen.

 

Hoe kan ik cadeaugegevens bewerken?

Individuele cadeaugegevens op je verlanglijstje kunnen aangepast worden.

Ga naar Mijn verlanglijstjes. Kies vervolgens ‘bekijk/bewerk’. Nu kun je op de wensstaf klikken naast het item dat je wilt bewerken. Nu heb je drie keuzes:

Bewerken: hier kun je gegevens zoals titel, beschrijving, prijs, afbeelding en te reserveren wijzigen. Mocht je problemen hebben om de juiste afbeelding bij je cadeau te krijgen. Kijk dan snel hoe je dit kunt fixen in onderstaande video;

Verwijderen: hiermee kun je een cadeau van je wenslijst verwijderen;

Kopiëren: Je kunt cadeaus Kopiëren naar andere verlanglijstjes door de juiste lijst te selecteren en te klikken op ‘verplaatsen’.

 

Ik krijg niet de juiste afbeelding bij mijn cadeau?

Bij sommige websites lukt het niet om in een keer de juiste foto bij je cadeau te krijgen.

In onderstaand filmpje laten we je zien hoe je dit eenvoudig kunt aanpassen.

 

 

Het is heel eenvoudig: Tijdens het toevoegen of bewerken van het cadeau, kun je bij 'URL van de afbeelding' een link plakken van de juiste afbeelding van het cadeau.

Ga hiervoor naar de website waar je het cadeau gevonden hebt. Klik met de rechter muisknop op de afbeelding en kies ‘adres van de afbeelding Kopiëren’.

Op mobiel kan het ook: druk met je vinger op de foto tot het menu verschijnt. Kies uit dit menu ‘kopieer’

Plak de gekopieerde link vervolgens in het veld 'plak hier de URL van de afbeelding’

 

Kan ik handmatig een item toevoegen aan mijn verlanglijstje?

Natuurlijk kan dat. Misschien wil je een dienst in plaats van een tastbaar product toevoegen, of je hebt een algemeen idee van wat je wilt, maar geen specifiek model in gedachten.

Ga naar Ga naar Mijn verlanglijstjes, kies ‘bekijk/bewerk lijst’ en klik vervolgens op ‘+ voeg cadeau toe’. Hier kun je zelf alle gegevens invullen.

Indien je een URL (Hyperlink) hebt, kun je deze plakken en op ‘cadeau scan’ klikken. De cadeauscanner importeert zo veel mogelijk informatie van de betreffende webwinkel. Ook deze gegevens kun je zelf aanpassen.

 

Wat is een privé-lijst?

Bij WeGive is het mogelijk om je wensenlijsten privé te houden. Deze lijst kun je bijvoorbeeld gebruiken als online winkelmand. Eén locatie waar je alle items die je leuk vindt uit verschillende webwinkels verzamelt. Op deze manier kun je items vergelijken, of ze bewaren om ze later nog eens te bekijken.

privélijsten staan op de pagina Mijn verlanglijstjes, maar zijn niet zichtbaar voor anderen.

Het is wel mogelijk om privé lijsten te delen. Dit gaat op dezelfde manier als het delen van publieke lijsten. 

Je kunt een lijst privé maken door deze optie te selecteren tijdens het maken/bewerken van je verlanglijstje.

 

Is mijn privé lijst zichtbaar voor anderen?

Nee, privé lijsten zijn niet zichtbaar voor anderen. Als iemand jouw overzicht met verlanglijstjes bekijkt, staan deze er niet bij.

Het is wel mogelijk om je privé lijstjes te delen met anderen, zo kun je zelf bepalen wie deze lijst kan bekijken.

Publieke lijsten zijn overigens ook niet zichtbaar voor iedereen. Publieke lijsten zijn alleen zichtbaar op WeGive en dan alleen voor je Facebook connecties en voor mensen die jouw e-mailadres hebben.

 

Hoe verplaats ik een item naar een andere verlanglijstje?

Open de lijst waar het item in staat. Klik op de wensstaf naast het cadeau. In het drop down-menu kun je de lijst kiezen en vervolgens op ‘kopieer cadeau’ klikken. 

Dit kun je doen op je eigen verlanglijstjes, maar je kunt ook van de verlanglijstjes van je vrienden cadeaus kopiëren. 

Hoe verplaats ik een item op een verlanglijstje?

Het is mogelijk om de volgorde van de cadeaus op jouw verlanglijstje te veranderen. Op desktop werkt het eenvoudig met drag & drop. Op mobiel, klik je op de wensstaf van het item dat je wilt verplaatsen en kiest dan omhoog of omlaag. Zo zet je jouw favorieten items bovenaan. Of als je een moodboard maakt kun je de items die bij elkaar horen ook naast elkaar plaatsen. Dit geeft een fijn overzicht.

 

back to top

 

Delen en vinden van verlanglijstjes

Hoe kan ik mijn verlanglijstjes delen?

Het delen van verlanglijstjes is makkelijk en leuk. Deel je lijst met al je kennissen, dan is de kans groter dat je het perfecte cadeau ontvangt. Je kunt je verlanglijstje op de volgende manieren delen:

 • Je deelt je verlanglijstje via WhatsApp;
 • Je deelt je verlanglijstje via een privé-bericht op Facebook met een geselecteerd aantal vrienden/familieleden;
 • Je deelt je verlanglijstje via e-mail (met genodigden die geen Facebook-account hebben.)
 • Kopieer de link uit de adresbalk en plak deze in een zelf gemaakte e-mail of uitnodiging.

 

 

Hoe vind ik een verlanglijstje?

Er zijn verschillende manieren om een verlanglijstje te vinden op de Vrienden pagina:

 • Je bent niet ingelogd of je hebt geen Facebook account gekoppeld: Ga naar de pagina vrienden en vul in de zoekbalk het e-mailadres in van diegene van wie je de lijst zoekt. Indien je het juiste e-mailadres hebt ingevoerd verschijnen de (publieke) lijsten van deze persoon.
 • Je bent ingelogd met Facebook: op de vrienden pagina zie je een overzicht met daarin je Facebook-connecties met een WeGive-verlanglijstje.
 • Zoek je een specifieke connectie, dan kun je in de zoekbalk zijn/haar (Facebook)naam invullen.
 • Je bent ingelogd met Facebook en je zoekt een lijst van iemand die geen Facebook-connectie van je is. In de zoekbalk kun je dan zijn/haar e-mailadres invullen. Indien die persoon een (publieke) lijst heeft en jij het juiste e-mailadres hebt ingevuld, zal de lijst verschijnen.

Uiteraard kun je diegene van wie je de verlanglijstje wilt inzien ook buiten WeGive om een bericht sturen en vragen of diegene zijn/haar verlanglijstje met jou wil delen.

Het kan ook zo zijn dat je een uitnodiging hebt ontvangen om een verlanglijstje te bekijken via WhatsApp, e-mail of een privé-bericht op Facebook. Door op de link in dit bericht te klikken, krijg je direct toegang tot de verlanglijst van de afzender.

 

Als ik mijn verlanglijstje wil delen met vrienden, moeten zij zich dan aan melden/registreren bij  WeGive ?

Nee, iedereen kan WeGive gebruiken! Wanneer je een lijst deelt met je vrienden, kunnen zij je verlanglijstje inzien, zelfs als ze niet aangemeld zijn bij WeGive. Iedereen met wie je een verlanglijstje deelt, kan items uit je verlanglijstje inzien, reserveren en kopen.

back to top

Reserveren en kopen

 

Reserveren en kopen

Kan ik een cadeau reserveren en/of kopen als ik niet geregistreerd ben bij WeGive of als ik geen Facebook account heb?

Ja, om een cadeau te reserveren en/of te kopen, hoef je niet aangemeld te zijn bij WeGive. Op deze manier is WeGive toegankelijk voor iedereen met een internetverbinding.

 

 

Kan ik een item reserveren en het dan in een ‘fysieke’ winkel kopen?

Absoluut. Je kunt een item reserveren zonder het direct (online) te kopen. Als je het reserveringsproces doorloopt, kun je direct naar de webwinkel om het product aan te schaffen, maar dit hoeft niet.

 

Wat is het verschil tussen het kopen en reserveren van een cadeau?

Het kopen en reserveren van een item zijn gekoppeld, zodat de ontvanger geen dubbele cadeaus krijgt. Wij vragen kopers om een item te reserveren voordat zij overgaan tot de koop bij de geselecteerde webwinkel. Het item wordt dan vermeld als gereserveerd en anderen kunnen dit item dan niet meer aanschaffen. Voor de ontvanger blijft het uiteraard geheim welke cadeaus gereserveerd zijn.

Mocht de maker van de lijst een ongelimiteerd aantal stuks van een bepaald cadeau willen, dan is het niet mogelijk om te reserveren.

 

Hoe koop ik een geschenk van een verlanglijst?

Om een cadeau te kopen dat je zag op een verlanglijst, klik je op de wensstaf naast het cadeau, vervolgens klik je op ‘reserveren’. Het item krijgt sticker met 'gereserveerd door jou' erop. Cadeaus die door anderen gereserveerd zijn hebben een 'gereserveerd' sticker. Kies vervolgens 'koop dit cadeau bij' (website van de aanbieder). In een nieuw tabblad zal de desbetreffende webpagina openen en hier kun je de aankoop voltooien. Het is belangrijk dat je het item eerst reserveert op WeGive, zodat de ontvanger geen dubbele cadeaus ontvangt.

 

Hoe maak ik een reservering ongedaan?

Mocht je een reservering ongedaan willen maken, bijvoorbeeld als een aankoop mislukt is, of je toch een ander cadeau wilt geven, dan kan dat op 2 manieren:

 • Voor iedere reservering ontvang je van WeGive een e-mail. In deze e-mail zit een link waarmee je de reservering ongedaan kunt maken.
 • Als je was ingelogd op het moment van reserveren, onthoudt WeGive welke items door jou zijn gereserveerd. De door jou gereserveerde items hebben een rode sticker met daarop 'door jou gereserveerd'. Klik op de wensstaf van het item, kies vervolgens ‘maak reservering ongedaan’. Het item wordt dan weer beschikbaar voor anderen.

Als de maker van de verlanglijst een ongelimiteerde hoeveelheid van een bepaald cadeau wil ontvangen (bijvoorbeeld chocoladeletters), dan is het niet mogelijk om het item te reserveren (zo blijft het dus ook nog beschikbaar voor anderen) en hoeft de reservering dus ook niet ongedaan gemaakt te worden.

 

Hoe kan ik een aankoop annuleren nadat deze is gedaan?

Omdat WeGive niet zelf de producten verkoopt, kun je het beste contact opnemen met de winkel waar de aankoop heeft plaatsgevonden. Helaas hebben we geen gegevens van waar en wanneer die aankoop was.

De reservering van een cadeau kun je (eventueel) ongedaan maken via hoe maak ik een reservering ongedaan?

back to top

 

Vrienden

Hoe kan ik zien of iemand een WeGive-verlanglijstje heeft?

 • Als je bent aangemeld met je Facebook account, staan op de pagina pagina vrienden  je Facebook-connecties weergegeven die ook verlanglijstjes hebben gemaakt op WeGive . Ze staan standaard op volgorde van evenement gesorteerd. De naam van diegenen met een (publieke) verlanglijst is roze. Klik je op de naam, dan krijg je een overzicht van zijn/haar verlanglijsten. Klik je ‘bekijk deze lijst’   aan, dan zie je de verlanglijst die persoon.
 • Op het moment dat je niet bent met Facebook bent aangemeld, kun je op de vrienden pagina het e-mail adres invullen van diegene van wie jij de lijst zoekt. Als diegene (publieke) verlanglijsten heeft, zullen deze zichtbaar worden.
 • Als iemand je een link heeft gestuurd via Facebook, WhatsApp of e-mail.

 

Kan ik vrienden attenderen op een leuk cadeau?

Jazeker, als je een item ziet op de inspiratiepagina, kun je deze delen via Facebook, e-mail en/of WhatsApp met 1 of met meerdere personen. Zo kun je bijvoorbeeld een voorstel doen om samen een cadeau aan te schaffen. Of iemand een cadeausuggestie te doen.

 

 back to top

 

Back to topDit e-mail adres gebruiken wij alleen om je één e-mail te sturen met daarin de bevestiging van je reservering én een link waarmee je de reservering (indien nodig) ongedaan kunt maken.

Ik ontvang graag reminders en leuke cadeau inspiratie van WeGive via e-mail. Je ontvangt alleen e-mails van WeGive, wij verkopen jouw gegevens niet. Je kunt je onderaan iedere e-mail eenvoudig afmelden.