InloggenZet cadeaus op jouw verlanglijstje uit jouw favoriete webshop

Over WeGive

Wat is WeGive?

WeGive is dé handigste website voor al je online verlanglijsten.

WeGive is een gratis online tool om al jouw wensen (en die van anderen) overzichtelijk te bewaren en te delen met familie en vrienden. WeGive maakt een koppeling met je sociale netwerk om het delen van wensen en verlanglijsten makkelijker te maken. Je kunt vanuit iedere webwinkel cadeaus toevoegen aan jouw verlanglijst(en).
Met behulp van de Get-it kan dit met één druk op de knop

Daarnaast is WeGive de ideale website om het perfecte cadeau te vinden voor iedere gelegenheid. WeGive is zelf geen webwinkel, maar zoekt het beste aanbod bij de beste aanbieders.

Maak het jezelf en je vrienden makkelijk! Verzamel het hele jaar door cadeauwensen en maak voor iedere gelegenheid je eigen lijstje. Maak verlanglijsten voor jezelf, of voor anderen (bijv. je partner of kinderen). Deel de lijst met wie je wilt en krijg wat je wilt. Nooit meer lelijke en/of dubbele cadeaus. Verlanglijsten zijn er voor iedere gelegenheid, zoals verjaardagen, bruiloften, nieuwe woning, zwangerschap en niet te vergeten Sinterklaas en Kerst.

 

Hoe is WeGive ontstaan?

Om jullie een klein beetje mee te nemen in het ontstaan van WeGive gaan we terug naar juni 2012:

Het is juni 2012, in een zonovergoten Toscaans dorpje. Ik zit aan de ontbijttafel met een sneetje toast, wat Goudse kaas (Ja, ook op vakantie) en een zachtgekookt eitje. Ineens zeg ik het: ‘’Schat, ik wil voor mezelf beginnen.”

‘Huh? Wat wil je gaan doen dan?’’ klinkt het van de andere kant van de tafel, waar mijn vriend nog half in slaap op zijn Ipad zit te loeren.

Wat wil ik gaan doen?! Hmm, goeie vraag. “Iets met een webwinkel ofzo?”

Ja, wat wilde ik eigenlijk? Daar was ik nog niet helemaal uit. Het heeft me na dat ontbijtje ook een aantal maanden gekost om die vraag te beantwoorden. Het was in eerste instantie een proces van eliminatie. Ik wilde geen webwinkel in wasmiddelen, want wassen is niet leuk. Ik wilde geen webwinkel in kleding, want daar zijn er al zo veel van. Ik wilde geen webshop in elektrische grasmaaimachines, want daar vind ik niks aan.

Ik wilde iets origineels, iets wat IK leuk vind, iets dat bij MIJ past. Het eureka-moment kwam in aanloop naar de verjaardag van een van mijn nichtjes. Ik – toen nog kinderloos – vond het altijd lastig om voor kleine kinderen iets te kopen. Wat koop je voor een kind van 3? Waar houdt ze van? Wat heeft ze al?

Toen ik mijn schoonzus vroeg of Anne een verlanglijstje had, antwoordde ze: “Jazeker,” waarna ze enthousiast alle cadeausuggesties begon op te noemen. Ik hoorde dingen voorbijkomen waar ik nog nooit van had gehoord, laat staan dat ik wist waar ik deze cadeau zou kunnen kopen. Als ik iets hoorde dat me leuk leek om te geven, zei m’n schoonzus: “Oh, dat koopt mijn moeder al.” Of: “Nee, die heeft mijn tante al gereserveerd.”

Je begrijpt, het duurde even voordat we eruit waren. Dat moet makkelijker kunnen, dacht ik.

Hoe handig zou het zijn als er een website was waar iedereen zijn verlanglijstje (en dat van zijn of haar kinderen) kan bijhouden en kan delen met familie en vrienden? Een online verlanglijst waar je als gever gewoon een lijst kunt inzien, een leuk cadeau kunt selecteren en ook meteen online kunt aanschaffen? Nu zijn er natuurlijk al 101 webwinkels waar je een verlanglijst kunt maken. Maar ik wilde gewoon één plek waar ik al mijn lijsten kan bijhouden én waar ik producten kan toevoegen vanuit iedere webwinkel.

Dat is origineel! Dat is leuk! En dat is zóóóóó praktisch. Past dus helemaal bij mij :-)

Hoe langer ik erover nadacht, hoe enthousiaster ik werd. Nooit meer dubbele cadeaus op verjaardagen. Nooit meer verkeerde cadeaus en de daarbij behorende teleurgestelde gezichtjes. Nooit meer paniek op het laatste moment, omdat je de aanschaf van een cadeau steeds voor je had uitgeschoven. Omdat je niet wist wat je moest kopen…. en dat je dus maar weer met een cadeaubon aankwam of met een boek dat ongelezen in de kast zou verdwijnen.

Vrienden gingen trouwen. Hoe handig was het geweest als ze een lijst hadden kunnen maken met al hun wensen, zodat iedereen een cadeau had kunnen reserveren? Ik werd zwanger. Hoe makkelijk was het geweest als ik de waslijst van aan te schaffen babyspullen via wensenlijstjes had kunnen delen? Ik wist het zeker: je kunt niet zonder online verlanglijst!

Het is herfst 2013. Ik ben inmiddels twee kindjes rijker: Livia en WeGive. Livia was eerst. Daarom liggen er in haar box nu 12 identieke knuffels. Dat gaat de volgende keer wel anders.

 

 

Back to topDit e-mail adres gebruiken wij alleen om je één e-mail te sturen met daarin de bevestiging van je reservering én een link waarmee je de reservering (indien nodig) ongedaan kunt maken.

Ik ontvang graag reminders en leuke cadeau inspiratie van WeGive via e-mail. Je ontvangt alleen e-mails van WeGive, wij verkopen jouw gegevens niet. Je kunt je onderaan iedere e-mail eenvoudig afmelden.